Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oficial: sportivii ruși nu au fost admiși la Paralimpiadă

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaРоссийские паралимпийцы. Архивное фото
Российские паралимпийцы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Decizia definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv cu privire la participarea echipei Rusiei la Paralimpiada de la Rio de Janeiro a demonstrat că astăzi politica prevalează asupra sportului.

CHIȘINĂI, 23 aug — Sputnik. A fost anunțată decizia definitivă a Tribunalului de Arbitraj Sportiv referitor la participarea selecționatei Rusiei la Paralimpiada de la Rio de Janeiro. Aceasta lasă în vigoare suspendarea sportivilor ruși de la prestigioasele competiții, transmite R-Sport.

Președintele Comitetului Internațional Paralimpic (IPC), Philip Craven, a menționat că înlăturarea echipei paralimpice este cauzată de scandalurile de dopaj.

XXIX Олимпийские игры. Греко-Римская борьба - Sputnik Moldova
Sport și politică la Jocurile Olimpice

Comisia independentă a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) în frunte cu Richard McLaren a declarat la 18 iulie, în orașul canadian Toronto, că în Rusia a fost instituit un sistem dirijat de stat privind administrarea dopingurilor.

În raport au fost aduse informații referitoare la 35 de probe anti-doping pozitive din sportul paralimpic, care au dispărut între anii 2012 și 2015. Pe data de 7 august, Craven a declarat că Comitetul a decis suspendarea paralimpicilor ruși de la Jocurile-2016, iar Comitetul Paralimpic din Rusia să fie privat de calitatea de membru. La 15 august a fost înaintat un recurs la Curtea de Arbitraj Sportiv (CAS) care a fost respins.

„Deşi suntem satisfăcuți de decizie, aceasta nu este o zi ce merită să fie sărbătorită. Încercăm un sentiment de imensă compasiune pentru sportivii ruși a căror lipsă o vom simți la Rio. Aceasta este o zi tristă pentru întreaga Mișcare Paralimpică, dar sperăm că ea va marca un nou început", a menționat Craven.

Totodată, IPC a comunicat că cele 267 de locuri ale paralimpicilor ruși vor fi redistribuite.

Fluxul de știri
0