Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, mai aproape de Ţara Soarelui Răsare

© president.mdInaugurarea ambasadei Japoniei la Chişinău
Inaugurarea ambasadei Japoniei la Chişinău - Sputnik Moldova
Abonare
Conducerea de vârf a ţării, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova și oameni de cultură au participat la evenimentul de inaugurare a Ambasadei Japoniei la Chișinău.

CHIŞINĂU, 8 sept – Sputnik. Miercuri, 7 septembrie, a fost inaugurată Ambasada Japoniei în Republica Moldova în prezenţa conducerii de vârf a ţării.  Primul ambasador al Japoniei în Republica Moldova se numeşte Masanobu Yoshii, iar sediul se află chiar pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Capitală.

Electronică, tehnologii, investiții - Sputnik Moldova
Un producător japonez cu o afacere de miliarde a pus ochii pe Chișinău și Cahul

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a declarat cu acest prilej că evenimentul marchează o nouă etapă în dezvoltarea relațiilor celor două state.

„În urmă cu 24 de ani, pe data de 26 martie 1992, au fost stabilite relațiile diplomatice moldo-japoneze, iar anul acesta, când Republica Moldova sărbătorește frumoasa aniversare a 25 de ani de la proclamarea independenței, țările noastre dau un impuls mai puternic cooperării economice, politice și culturale prin deschiderea ambasadelor la Chișinău și la Tokyo”, a spus Yoshii.

Republica Moldova și Japonia au la moment 37 de acorduri semnate, care vizează acordarea asistenței financiare şi tehnice, iar în proces de examinare sunt alte 6 acorduri bilaterale.

Fluxul de știri
0