Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un producător japonez cu o afacere de miliarde a pus ochii pe Chișinău și Cahul

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaElectronică, tehnologii, investiții
Electronică, tehnologii, investiții - Sputnik Moldova
Abonare
Este vorba despre o companie deja prezentă în Germania, România, Spania, iar recent a deschis fabrici noi în Ucraina și Rusia. Aceasta produce sisteme electrice în automotive, electronică, și telecomunicații. Are peste 53 mii de angajați la nivel global și o cifră de afaceri depășește 5 miliarde de dolari.

CHIȘINĂU, 28 iun – Sputnik. Luni, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele companiei japoneze Fujikura Automotive Europe, Kimio Koizumi. Discuțiile au vizat o investiție etapizată ce urmează să fie făcută în țara noastră de către producătorul japonez respectiv.

Producere, tehnologii, investiții - Sputnik Moldova
”Vânătoarea” de investitori continuă. În vizor sunt antreprenorii niponi

Potrivit serviciului de presă al Guvernului, compania ”Fujikura” intenționează să desfășoare în Republica Moldova activități de producere. La prima etapă aceasta ar urma să creeze aproximativ 700 de locuri de muncă, urmând ca ulterior cifra ajungă până la 3000.

Premierul moldovean a salutat această intenţie a investitorului și a menţionat că obiectivul Guvernului este creşterea nivelului de trai al populaţiei, iar aceasta înseamnă investiţii în economia ţării, noi locuri de muncă şi salarii decente.

Compania Fujikura planifică la prima etapă realizarea proiectului investițional pe teritoriul Zonei Economice Libere (ZEL) Expo Business Chișinău, cu posibilitatea extinderii în Cahul, unde a fost deschisă o subzonă a ZEL Bălți.

Sursa citată a precizat că Fujikura este un producător mondial de sisteme electrice în automotive, electronică, și telecomunicații cu peste 53 mii de angajați la nivel global cu o cifră de afaceri depășește 5 miliarde USD. Fujikura Automotive Europe este prezentă în Germania, România, Spania și recent a deschis fabrici noi în Ucraina și Rusia.

Fluxul de știri
0