Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revoltător! Minori antrenaţi în concurs de dans la bară

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaСоревнования по танцам на шесте в Новосибирске
Соревнования по танцам на шесте в Новосибирске - Sputnik Moldova
Abonare
Sâmbătă va avea loc „primul concurs național de dans la bară sportiv din România", după cum relatează presa. Revoltător este însă că acest concurs de dans la bară se organizează tocmai la Palatul Naţional al Copiilor din București fiindcă, surprinzător, cei mai mulți concurenți înscriși sunt copii.

Chişinău, 8 sept — Sputnik. La prima competiție de acest tip din România, care va avea loc pe 10 septembrie la Palatul Naţional al Copiilor din București, s-au înscris 22 de concurenţi, cei mai mulți fiind la categoria junior (6-12 ani), informează Adevărul, citat de Sputniknews.ro.

În legătură cu acest eveniment, bloggerița Luna Ametcea comentează pe blogul personal că, deși este prezentat ca o activitate „sport", acest tip de dans este cu totul nepotrivit copiilor, subliniind că istoria acestui dans nu poate fi ignorată, el provenind tocmai din barurile de striptease.

„Deși a apărut de ceva vreme acest «sport» și oamenii tot încearcă să îi dea alt sens și altă conotație decât acela de dans în barurile de striptease, nu știu dacă într-adevăr cineva se poate uita la o evoluție la bară fără să îi dea o conotație sexuală. Recunosc că eu nu pot și nu mi se pare tocmai potrivit pentru copii. Hai să recunoaștem că fix din barurile de striptease se trage și să nu ne mai chinuim să-i dăm alt sens", scrie Luna Ametcea pe blogul ei.

Una prostituta en un burdel en Hamburgo (archivo) - Sputnik Moldova
Reportaj tulburător The Guardian: Româncele forțate să se prostitueze în Europa

Pentru a atrage atenția asupra situaţiei, bloggerița își intitulează articolul „Visul oricărui pedofil va fi îndeplinit pe 10 septembrie la Palatul Naţional al Copiilor din Bucureşti".

De la o vreme este adusă în discuție ideea de a se include dansul la bară în programul olimpic, ceea ce e un lucru „ușor deplasat", mai scrie Luna Ametcea. Ea mai spune că nu și-ar încuraja fetița să practice un astfel de dans, deși sunt părinți care și-au dus fetițele la antrenamente și probabil că se laudă cu performanțele copiilor lor.

„Îmi și imaginez tăticii scoțând telefonul la birou și arătându-le colegilor de muncă, mândri, dansul fiicelor", adaugă autoarea blogului.

Dar aceasta nu e tot. Campionatul mondial "World pole dance Championship" se va desfășura pe 16 septembrie tot la București și în același loc, la Palatul Naţional al Copiilor.

Fluxul de știri
0