Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reportaj tulburător The Guardian: Româncele forțate să se prostitueze în Europa

© AP Photo / StringerUna prostituta en un burdel en Hamburgo (archivo)
Una prostituta en un burdel en Hamburgo (archivo) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Un reportaj realizat de publicația britanică The Guardian reflectă drama prin care trec tinerele românce care ajung să fie victime ale traficului de carne vie în Europa, fiind folosite în industria sexului.

BUCUREŞTI, 21 aug — Sputnik. Cazul unei adolescente românce, Maia, de doar 17 ani, din Cernavodă, care povestește cum a fost convinsă să plece „la muncă" și apoi obligată să se prostitueze, este prezentat într-un reportaj video realizat de The Guardian, intitulat „Generaţii de fete românce traficate în industria sexului din Europa".

România se află printre primele cinci țări din UE la traficul de carne vie, iar o treime dintre tinerele românce care ajung victime ale traficului pentru exploatarea sexuală sunt minore, precizează the Guardian.

„E greu să fii fată, zic eu, pentru că toţi pun ochii pe tine. Băieţii, mai ales de la noi din oraş, se uită la noi şi ne văd de parcă am fi o bancă cu bani", spune Maia în reportaj.

Maia este una dintre numeroasele fete din Romania ademenite să lucreze în bordeluri și saloane de masaj din întreaga Europă, iar ele acceptă în speranța că vor scăpa de sărăcia în care trăiesc în țara lor. Fiind adesea înșelate de „prietenii" lor, care nu sunt altceva decât proxeneți, aceste adolescente își doresc cu disperare o viață mai bună.

Maia se află acum într-un bordel din Elveția, dar sora ei mai mică, Geida, speră că va avea un viitor diferit.

„Este foarte ușor pentru bărbați să le amăgească. Majoritatea fetelor nu au familie stabilă, iar traficanții le promit mașini, bani și alte lucruri care le creează speranța că au viitorul asigurat", a declarat Ben Wells, membru al organizației „Nightingales Children Project", care se ocupă cu combaterea traficului de tinere din sud-estul României.

Fluxul de știri
0