Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dorin Chirtoacă lucrează neoficial la un al doilea loc de muncă

© Sputnik / Мирослав РотарьДорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca
Дорин Киртоакэ Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce capitala se confruntă cu o mulţime de probleme, Chirtoacă scrie de două zile eseuri despre trupa Carla's Dreams.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, se pare că mai are un loc de muncă, în paralel cu cel pe care îl deţine în administraţia locală a Capitalei.

În timp ce capitala se confruntă cu un şir de probleme, Chirtoacă a doua zi consecutiv scrie eseuri despre trupa Carla's Dreams. Liberalul critică din nou Moscova, Rusia, jurnaliştii ruşi pentru faptul că au îndrăznit să deconspire identitatea solistului acestei formaţii.

Dorin Chirtoacă în dialog cu locuitorii din Chișinău - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Scufundarea liberalului Chirtoacă ar putea începe la 8 septembrie

„Oameni sau legume? Oameni imperfecţi, dar oameni totuşi, sau legume perfecte şi obediente Kremlinului? Am citit opinii, am aflat păreri, şi cum e firesc, ele-au intrat, sub pielea mea… Din cap, adică, şi am mai reflectat asupra lor”, scrie Chirtoacă după reacţiile apărute la postarea din 6 septembrie.

Preocupările lui Chirtoacă pentru această trupă nu sunt împărtăşite şi de cei care i-au vizitat pagina de socializare. Majoritatea l-au criticat pe primar pentru faptul că, în loc să se îngrijească de treburile capitalei, el iroseşte timpul pe asemenea chestiuni lipsite de importanţă.

Nu este clar dacă Chirtoacă apără cu atâta ardoare trupa moldovenească pentru bani sau pentru că este un fan înrăit al interpretului.

Potrivit declaraţiei de avere prezentată de Chirtoacă în 2015, acesta a avut anul trecut de la primărie un venit anual de 162614 lei, sau mai mult de 13,5 mii de lei pe lună. De asemenea, în 2015, Chirtoacă a avut un venit de aproape 17,4 mii de lei de la Parlament. Edilul mai declara în 2015 un credit luat la o bancă comercială în sumă de 315 mii de lei.

Chirtoacă mai are în proprietate trei garaje, o casă de locuit, un apartament şi un teren sub contrucţie şi un intravilan. În cele trei garaje de 16,2 metri pătraţi, 21,5 metri pătraţi şi 21 metri pătraţi, Chirtoacă îşi ţine un BMW-318 şi un Opel Astra. Casa de locuit aflată în proprietatea primarului Chişinăului are peste 234 de metri pătraţi, iar apartamentul – 72 de metri pătraţi. 

Fluxul de știri
0