Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Persoanele cu deficienţe de auz vor putea învăţa după o nouă metodă

© Photo : privesc.euAsociația surzilor din Moldova. Conferință de presă
Asociația surzilor din Moldova. Conferință de presă - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova va fi editată o carte despre metodele de învăţare a limbajului mimico-gestual şi va fi lansată platforma digitală surdoserver.md.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, a fost lansat proiectul „Advocacy pentru incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități de auz”. Directorul executiv al Aliantei InfoNet, Victor Koroli, a declarat că acest proiect urmăreşte sporirea gradului de integrare socială a persoanelor cu deficienţă de auz şi este deja cel de al patrulea din ultimele 7-8 luni.

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova sunt peste 3500 persoane cu deficienţe de auz

"Este al patrulea proiect din ultimele 7-8 luni de zile. Obiectivele pe care ni le propunem în cadrul acestui proiect sunt elaborarea şi să editarea unei noi cărţi despre metode progresiste de învăţare a limbajului mimico-gestual în Republica Moldova, dar şi elaborarea şi lansarea unei platforme digitale surdoserver.md”, a declarat Victor Koroli.

Proiectul este implementat de către Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire din Moldova în parteneriat cu Asociatiei Surzilor din Republica Moldova, cu sprijinul financiar al ambasadei Finlandei la Bucureşti.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în Moldova sunt peste 3500 persoane cu deficiențe de auz, iar problemele cu care se confruntă acestea țin de angajarea în câmpul muncii, cuantumul mic al pensiei de dizabilitate, insuficiența de interpreți pentru limbajul mimico-gestual, dar și de educația copiilor și tinerilor hipoacuzici.

Fluxul de știri
0