Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova sunt peste 3500 persoane cu deficienţe de auz

© Sputnik / Vitaly Ankov / Accesați arhiva multimediaРабота государственной аптеки во Владивостоке
Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Abonare
La Chișinău a fost marcată Ziua Internațională a Surzilor.

CHIŞINĂU, 28 sept – Sputnik. Peste 400 de persoane au marcat Ziua Internațională a Surzilor, în cadrul unui eveniment desfășurat la Asociația Surzilor din Republica Moldova.

Organizatorii au dat start mai multor activități menite să atragă atenția asupra preocupărilor și realizărilor comunității de hipoacuzici. 

Повседневная жизнь бойцов ополчения Донбасса - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Pentru Moldova, bolile cardiovasculare reprezintă o problemă stringentă

Ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Mircea Buga, care a venit cu un mesaj de susținere pentru întreaga comunitate de persoane cu deficiențe de auz, a evidențiat importanța dezvoltării politicilor sociale care ar avea ca rol incluziunea socială a acestora.

„Cineva spunea că dacă nu vezi, te izolezi de lucruri, iar dacă nu auzi, te izolezi de oameni. Este o finalitate pe care ținem cu tot dinadinsul să o evităm. Iată de ce vom continua și vom dezvolta colaborarea între Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei și Asociația Surzilor din Republica Moldova pe dimensiunile elaborării și modificării legislației în domeniu, examinării problemelor, identificătii soluțiilor”, a declarat ministrul.

Potrivit datelor Ministerului Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în Moldova sunt peste 3500 persoane cu deficiențe de auz, iar problemele cu care acestea se confruntă țin de angajarea în câmpul muncii, cuantumul mic al pensiei de dizabilitate, insuficiența de interpreți pentru limbajul mimico-gestual, dar și de educația copiilor și tinerilor hipoacuzici.

Conform unui studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, peste 360 milioane de persoane din întreaga lume sunt afectate de pierderea auzului, adică 5,3% din populație.

Ziua Internațională a Surzilor este marcată din anul 1958.

 

Fluxul de știri
0