Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surpriză pentru cetăţenii Moldovei la începutul lunii octombrie

© Sputnik / Rodion ProcaZiua Vinului Orhei День Вина в Оргеев
Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Abonare
În Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) revine una dintre cele mai populare sărbători naţionale, care este organizată în fiecare toamnă deja al 15-lea an la rând.

CHIŞINĂU, 7 sept – Sputnik. Ziua Națională a Vinului, ediția a XV-a aniversară, cu genericul „Omul – Sufletul Vinului”, va fi sărbătorită în acest an în zilele de 1-2 octombrie. Sărbătoarea naţională revine, după o pauză de câţiva ani, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Numărul turiştilor la Sărbătoarea Naţională a Vinului s-a micşorat considerabil

Evenimentul este organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri din Moldova.

Genericul acestei ediții „Omul – Sufletul Vinului” aduce în prim-plan oamenii care muncesc în industria vitivinicolă.

„Vinul este creat din tot sufletul de către oameni buni pentru oameni de omenie și se cinstește așa cum se cuvine, sincer, deschis, cu prietenie, alături de oamenii dragi”, afirmă organizatorii.

Conform tradiției, evenimentul se va desfășura sub brandul unic de ţară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Sărbătoarea va oferi vizitatorilor o experienţă cultural-cognitivă bogată, formatul Zilei Naționale a Vinului bazându-se pe componenta educativă: promovarea consumului conștient și moderat al vinurilor de calitate.

Fluxul de știri
0