Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Numărul turiştilor la Sărbătoarea Naţională a Vinului s-a micşorat considerabil

© Sputnik / Rodion ProcaZiua Vinului Orhei День Вина в Оргеев
Ziua Vinului Orhei День Вина в Оргеев - Sputnik Moldova
Abonare
Anul acesta Sărbătoarea Naţională a Vinului a fost vizitată de 17 mii de turişti, faţă de 140 mii anul trecut.

CHIŞINĂU, 9 oct – Sputnik. Directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu, a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că la Sărbătoarea Naţională a Vinului au participat în jur de 17 mii de turişti, dintre care turişti străini – aproape 2,3 mii. 

Вино - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De două ori mai puţini turişti anul acesta la Sărbătoarea Vinului

„În cele două zile, turiştii au procurat de la 10 vinării din Moldova în jur de 15 mii de sticle de vin”, a declarat Munteanu.

Acesta a mai spus că la Aeroportul Internaţional Chişinău au fost distribuite 9 mii de sticle de vin cu brandul „Wine of Moldova”.

În total, pentru organizarea şi desfăşurarea Sărbătorii Naţionale a Vinului Oficiul Naţional al Viei şi Vinului a cheltuit 793 mii de lei, dintre care peste 200 de mii lei au fost cheltuieli pentru transportarea turiştilor către vinării. 

Anul acesta Sărbătoarea Naţională a Vinului s-a desfăşurat într-un format nou. Zilele Vinului au fost organizate la 10 vinării şi nu în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. 

Anul trecut, Sărbătoarea Naţională a Vinului a fost vizitată de 130-140 mii de turişti, dintre care 15 mii au venit de peste hotare. 


Fluxul de știri
0