Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scufundarea liberalului Chirtoacă ar putea începe la 8 septembrie

© privesc.euDorin Chirtoacă în dialog cu locuitorii din Chișinău
Dorin Chirtoacă în dialog cu locuitorii din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţii de la Curtea de Apel Bălţi vor examina, la 8 septembrie, recursul avocaţilor primarului liberal al municipiului Chişinău cu privire la referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU, 6 sept – Sputnik. Curtea de Apel Bălţi va examina joi, 8 septembrie, recursul avocaţilor primarului liberal al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, care contestă decizia primei instanţe cu privire la înregistrarea grupului de iniţiativă. Şedinţa va începe la ora 9.00.

Judecătoria Centru a înregistrat, la 1 august, grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului local privind revocarea primarului general al municipiului Chișinău.

Dosarul a ajuns la Bălți în urma deciziei Curții Supreme de Justiție din 26 august, după ce avocații lui Chirtoacă au cerut strămutarea examinării cazului la o altă instanță de același nivel. Drept motiv, avocatul primarului a invocat faptul că ”judecătorii de la CA Chișinau au judecat anterior cazuri cu participarea Primăriei Chișinau și a primarului Chirtoaca”.

Дорин Киртоакэ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dorin Chirtoacă: lepăd lucrul, e onoarea mea în joc

După părerea liderilor grupului de inițiativă, Victor Chironda, aceasta este încă un tertip juridic utilizat de Chirtoacă pentru tergiversarea procesului de organizare a referendumului.

Deși grupul de inițiativă a fost înregistrat la 1 august 2016, membrii acestuia nu pot începe colectarea semnăturilor pentru că deja a șasea săptămână consecutiv durează procesul de judecată inițiat de Chirtoacă.

După înregistrare, grupul de inițiativă va primi de la Comisia Electorală Centrală listele speciale pentru colectarea semnăturilor. Grupul de lucru are aproximativ 300 de membri, iar peste 800 de persoane vor colecta semnăturile.

Fluxul de știri
0