Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Instanţa a decis: Platon rămâne în arest

© Photo : Moldova24Veaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri Veaceslav Platon, învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, stă închis în penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik.  Curtea de Apel Chișinău a lăsat în vigoare decizia de arest preventiv pe numele lui Veaceslav Platon, a comunicat miercuri pentru jurnaliști Ana Ursachi, avocatul învinuitului.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veaceslav Platon ar putea figura și în alte dosare penale

Platon este învinuit de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari și a fost reținut pe 25 iulie la Kiev. Omul de afaceri avea asupra sa un pașaport fals de cetățean al Ucrainei. Câteva zile mai târziu, judecătoria raionului Pecersk din Kiev l-a plasat de omul de afaceri moldovean în arest preventiv pentru 40 de zile. Veaceslav Platon a fost extrădat în Republica Moldova la 29 august curent. La 1 septembrie Judecătoria Chișinău a decis să-l plaseze în arest preventiv pentru 30 de zile la penitenciarul nr. 13 din capitală.

„A fost anunțată decizia. Veaceslav Platon rămâne în arest preventiv", a spus Ursachi.

Ilia Novikov, un alt avocat al lui Platon, care anterior a reprezentat interesele pilotului ucrainean Nadejda Savcenko, a declarat în fața jurnaliștilor că pentru ziua de miercuri partea apărării a lui Platon are planificate întâlniri cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice acreditate în Moldova. Novikov consideră că procedura de extrădare a clientului său a fost organizată în grabă și cu încălcări.

Anterior, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție a RM, declara că Platon are statut de inculpat în dosarul spălării de bani în sumă de circa 800 milioane de lei (aproximativ 40,4 milioane de dolari) din Banca de Economii. Potrivit informației procurorului, acești bani au fost transferați prin intermediul altei bănci comerciale din Moldova în câteva țări, în special în Letonia, Marea Britanie și altele.  

Fluxul de știri
0