Erdogan: Turciei îi este confortabil să acţioneze alături de SUA în Siria

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaМеждународная конференция "Политика нейтралитета: международное сотрудничество во имя мира, безопасности и развития" в Ашхабаде
Международная конференция Политика нейтралитета: международное сотрудничество во имя мира, безопасности и развития в Ашхабаде - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit președintelui Turciei, Ankara nu întâmpină dificultăţi în colaborarea cu Washingtonul în cadrul realizării operațiunii "Scutul Eufratului" din nordul Siriei.

CHIȘINĂU, 7 sept — Sputnik. Președintele Turciei Tayyip Erdogan a declarat că planul operațiunii comune de eliminare a grupării teroriste "Stat Islamic" (SI, interzisă în Rusia) pe segmentul de 96 km al frontierei turco-siriene şi adâncimea de 40 de km a fost discutat încă în luna noiembrie trecut, în cadrul întâlnirii liderilor SUA și Turciei de la Antalya, dar realizarea acestuia a fost amânată.

Mevlut Cavusoglu - Sputnik Moldova
Turcia critică NATO şi ia în calcul o cooperare militară cu Rusia

"Ne este confortabil să cooperăm cu SUA în Ar-Rai (provincia Aleppo din nordul Siriei). Noi am cooperat și continuăm să cooperăm în Jarablus", le-a spus Erdogan jurnaliștilor în avion, la întoarcerea de la summitul G20, transmite RIA Novosti."

Ankara este gata de asemenea să accepte propunerea Washingtonului cu privire la o operațiune comună împotriva teroriştilor la Rakka.

"Centrul principal al SI este Rakka. Obama mi-a spus că vrea să facă ceva împreună cu noi în ceea ce privește Rakka. Noi i-am răspuns că din partea noastră nu există probleme. i-am propus ca militarii noștri să se întâlnească și să discute cum putem face acest lucru", a spus Erdogan.

El a mai adăugat că Turcia "trebuie să demonstreze că există în regiune" și nu are dreptul să facă "niciun pas înapoi".

La 24 august, armata Turciei a început operațiunea "Scutul Eufratului" împotriva SI, cucerind cu participarea opoziției din Siria orașul de frontieră Jarablus din nordul Siriei.

Fluxul de știri
0