Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Află cine a desenat harta Moldovei în PMAN

© Photo : zugo.mdHarta RM
Harta RM - Sputnik Moldova
Abonare
Harta imensă care a apărut peste noapte în Piața Marii Adunări Naționale în preajma Zilei Independenței a impresionat toată lumea. Corespondentul Sputnik Moldova a aflat cine și cum au reușit să realizeze acest proiect.

CHIȘINĂU, 6 sept – Sputnik. Un grup de artiști au desenat harta Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, element ce făcea parte dintr-un scenariu coregrafic planificat cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova.

Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
BNM a emis o monedă comemorativă dedicată celor 25 de ani de independenţă

Solicitat de Sputnik Moldova, PR managerul de la Media Show Grup, Iana Stahi, ne-a declarat că la organizarea evenimentului din 27 august, a fost implicat un grup de peste 70 de persoane, iar la realizarea tehnică a desenului au participat câțiva pictori profesioniști.

”Ideea de a picta harta Moldovei în Piața Marii Adunări Naționale aparține regizorului Lidia Panfil. Harta a fost un element important pentru realizarea momentului coreografic pregătit de echipa noastră”, a precizat Stahi.

© Sputnik / Miroslav RotariZiua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale
Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale - Sputnik Moldova
Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale

Iana Stahi a specificat că la desenarea hărții au fost implicate șase persoane, între care 2 pictori profesioniști.

”Lucrările au fost realizate timp de o noapte de un grup de șase persoane. Printre ei au fost și doi pictori profesioniști. Harta a acoperit o suprafață de 270 de metri pătrați. Ea a fost pictată cu ajutorul unui șablon compus din 39 de elemente asemănătoare cu niște piese de puzzle”, ne-a mai spus Iana Stahi.

Precizăm că, potrivit scenariului, de Ziua Independenței pe aceasta harta au dansat 40 de perechi de dansatori, după analogia celor 40 de unități administrativ teritoriale.

Fluxul de știri
0