Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

BNM a emis o monedă comemorativă dedicată celor 25 de ani de independenţă

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Moneda are o valoare nominală de 100 lei şi este confecţionată din argint. Aceasta a fost emisă într-un tiraj de 300 de exemplare.

CHIŞINĂU, 27 aug – Sputnik. Banca Naţională a Moldovei (BNM) a pus în circulaţie cu ocazia celor 25 de ani de independenţă a Republicii Moldova monedă comemorativă din seria "Evenimente istorice".

Moneda are o valoare nominală de 100 lei şi este confecţionată din argint. Aceasta a fost emisă într-un tiraj de 300 de exemplare. 

Pe avers, în plan central – moneda are încorporată Stema Republicii Moldova, pe partea de sus – anul emisiunii „2016”, iar în partea de jos – inscripţia „100 LEI”. Circumferinţa monedei cu majuscule este gravată inscripţia „REPUBLICA MOLDOVA”.

Pe revers, în plan central este gravată inscripția „25 ANI” și imaginea Declarației de independență a Republicii Moldova, în partea stângă — monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar în partea de sus urmând circumferința monedei, cu majuscule, este gravată inscripţia „PROCLAMARAEA INDEPENDENȚEI REPUBLICII MOLDOVA”.

Fluxul de știri
0