Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cine este noul şef la Poliţie

© IGPpoliţie, IGP
poliţie, IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Prin ordinul șefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, colonelul de poliție Chilaru Oleg a fost numit șef al Inspectoratului de poliție Râșcani.

CHIŞINĂU, 6 sept – Sputnik. Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pânzari, l-a numit, marţi, prin ordin pe colonelul de poliție Oleg Chilaru, șef al Inspectoratului de poliție Râșcani.

Chilaru a deținut funcția de șef adjunct în cadrul aceluiași inspectorat de poliție.

La finele lunii iunie, Procuratura Anticorupţie a iniţiat urmărirea penală în cazul conducerii Inspectoratului de Poliţie din Râşcani.

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Conducerea Poliţiei din Râşcani riscă până la 10 ani de puşcărie

Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani şi şeful Poliţiei Criminale au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Ambii sunt bănuiţi de abuz în serviciu, exprimat prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea unui dublu omor.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă amendă de la 20 mii la 40 mii de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Râşcani sunt bănuiţi că nu ar fi întreprins măsurile necesare pentru investigarea operativă a omorului a doi tineri din Nihoreni, raionul Râşcani, produs la 19 iunie.

Fluxul de știri
0