Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Conducerea Poliţiei din Râşcani riscă până la 10 ani de puşcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani şi şeful Poliţiei Criminale au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Ambii sunt bănuiţi de abuz în serviciu, exprimat prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea unui dublu omor.

CHIŞINĂU, 28 iun – Sputnik. Procuratura Anticorupţie continuă acţiunile de urmărire penală în cazul conducerii Inspectoratului de Poliţie din Râşcani.

Şeful adjunct al Inspectoratului de Poliţie Râşcani şi şeful Poliţiei Criminale au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA. Ambii sunt bănuiţi de abuz în serviciu, exprimat prin lipsa de acţiuni prompte în investigarea unui dublu omor. Aceştia sunt reţinuţi pentru 72 de ore şi se află în custodia CNA.

Acţiunile de urmărire penală continuă cu audierea mai multor martori, sub conducerea Procuraturii Anticorupţie.

Duminică, un grup format din procurori anticorupţie, ofiţeri CNA şi ofiţeri SPIA a efectuat mai multe acţiuni de urmărire penală la Inspectoratul de Poliţie din Râşcani. În urma audierilor, cei doi şefi au fost reţinuţi, fiindu-le înaintată bănuiala de abuz în serviciu.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisii în Poliție: vizați patru angajați cu funcții de conducere

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi riscă amendă de la 20 mii la 40 mii de lei sau închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Râşcani sunt bănuiţi că nu ar fi interprins măsurile necesare pentru investigarea operativă a omorului a doi tineri din Nihoreni, raionul Râşcani, produs la 19 iunie. Patru persoane din cadrul IP Râşcani au fost suspendate din funcţie, pe perioada anchetei, printr-un ordin al conducerii Inspectoratului General al Poliţiei.

Fluxul de știri
0