Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a depus flori la mormântul președintelui Karimov

© Sputnik / Murad OrujovКрасные розы. Архивное фото
Красные розы. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a exprimat personal condoleanțe văduvii președintelui Uzbekistanului Islam Karimov și fiicei acestuia.

CHIȘINĂU, 6 sept — Sputnik. La Samarkand, Vladimir Putin a depus flori la mormântul lui Islam Karimov din cimitirul care se află în preajma monumentului istoric Shah-i-Zinda, după care a plecat la Palatul Forumurilor — reședința din Samarkand a președintelui Uzbekistanului.

Putin a depus o coroană la fotografia lui Karimov şi a exprimat condoleanțe Tatianei Karimova, soția președintelui, și fiicei sale mai mici — Lola Karimova-Tilleaeva. Discuția lui Putin cu apropiații lui Karimov a continuat fără participarea presei.

Ташкентцы плачут и кидают цветы под траурный кортеж президента страны - Sputnik Moldova
La Taşkent, zeci de mii de oameni şi-au luat adio de la Karimov

Guvernul și Parlamentul din Uzbekistan au anunțat vineri seara că Islam Karimov a decedat la vârsta de 78 de ani. În țară a fost declarate trei zile de doliu. Karimov a fost înmormântat, sâmbătă, conform voinței acestuia, la cimitirul istoric Shah-i-Zinda din Samarkand, după tradițiile musulmane.

După moartea lui Karimov, președinte interimar al țării, potrivit Constituției țării, a devenit președintele Camerei Superioare a Parlamentului Nigmatilla Yoldoshev. Totodată, Guvernul și Paralmentul Uzbekistanului au comunicat că în fruntea comisiei pentru organizarea funeraliilor lui Karimov a s-a aflat premierul țării Shavkat Mirziyoyev.

Fluxul de știri
0