Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Leancă: acordul nu a fost semnat pentru promovarea hoţiilor din Primărie

© Sputnik / Rodion ProcaIurie Leancă
Iurie Leancă - Sputnik Moldova
Abonare
Leancă a declarat, în replică la anunţul lui Ghimpu despre retragerea semnăturii de pe acordul cu PPEM, că acesta nu a fost semnat pentru promovarea hoțiilor din primăria Chișinău.

CHIŞINĂU, 5 sept — Sputnic. Şeful Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, consideră că Mihai Ghimpu a semnat acordul în speranţa că astfel va fi posibilă anularea referendumul de demitere a primarului liberal Dorin Chirtoacă.

„Domnul Ghimpu a demonstrat faptul că nici azi nu a înțeles că acel parteneriat era pentru integrarea europeană, nu pentru promovarea hoțiilor din primăria Chișinău. Dacă dânsul a crezut că acest acord a fost un joc politic pentru anularea referendumului, a făcut corect că și-a retras semnătura când a aflat că nu este așa", a scris Leancă pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalii, gata să-şi retragă miniştrii din Guvernul Filip

Acesta a mai punctat că PPEM va continua să sprijine în continuare integrarea europeană a țării.

Şeful liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat luni prin intermediul unui comunicat de presă că își retrage semnătura de pe Acordul de colaborare ce PPEM, după ce formaţiunea condusă de Iurie Leancă a refuzat să renunţe la iniţiativa de demitere a primarului Dorin Chirtoacă

Amintim că Ghimpu a transmis un ultimatum joi seara, 1 septembrie, potrivit căruia PL se va retrage din coaliţia majoritară dacă membrii acesteia nu-şi vor retrage semnăturile de pe iniţiativa de organizare a unui referendum de demitere a primarului liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Fluxul de știri
0