Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Zis şi făcut: Ghimpu şi-a retras semnătura de pe acordul cu PPEM

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Şeful liberalilor, Mihai Ghimpu, a declarat prin intermediul unui comunicat de presă că își retrage semnătura de pe Acordul de colaborare ce PPEM, după ce formaţiunea condusă de Iurie Leancă a refuzat să renunţe la iniţiativa de demitere a primarului Dorin Chirtoacă

CHIŞINĂU, 5 sept — Sputnic. Mihai Ghimpu şi-a retras, începând cu ziua de luni, 5 septembrie, semnătura de pe acordul de colaborare semnat la 29 iulie.

În comunicat se menţionează că, pe data de 29 iulie 2016, majoritatea parlamentară a semnat un Acord de colaborare cu Partidul Popular European din Moldova (PPEM).

Guvernul Republicii Moldova Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Liberalii, gata să-şi retragă miniştrii din Guvernul Filip

„Având în vedere că PPEM, nici până azi nu a anunțat că se retrage din alianța tacită pe care o are cu PSRM, PN și PCRM în Consiliul Municipal Chișinău, Mihai Ghimpu, Președintele PL, anunță că începând cu ziua de astăzi, 5 septembrie 2016, își retrage semnătura de pe acordul de colaborare semnat la 29 iulie 2016", notează sursa.
Potrivit lui Ghimpu, este blamabil faptul că Dnul Iurie Leancă a mers la Bruxelles, București și Sofia și a vorbit despre integrare europeană, iar la Chișinău s-a aliat cu partidele pro-ruse, care sunt anti-naționale și anti-europene.

Amintim că Ghimpu a transmis un ultimatum joi seara, 1 septembrie, potrivit căruia PL se va retrage din coaliţia majoritară dacă membrii acesteia nu-şi vor retrage semnăturile de pe iniţiativa de organizare a unui referendum de demitere a primarului liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă.

Fluxul de știri
0