Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Conducerea Moldovei a transmis condoleanțe în legătură cu decesul lui Karimov

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaПрезидент Узбекистана Ислам Каримов
Президент Узбекистана Ислам Каримов - Sputnik Moldova
Abonare
Înmormântarea şefului statului uzbec are loc sâmbătă la Samarkand. În ţară vor urma trei zile de doliu.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Autorităţile din Moldova şi-au exprimat îndurerarea în legătură cu moartea Președintelui Republicii Uzbekistan, Islam Karimov şi au transmis un mesaj de condoleanţe familiei acestuia şi întregului popor al ţări.

Ташкентцы плачут и кидают цветы под траурный кортеж президента страны - Sputnik Moldova
La Taşkent, zeci de mii de oameni şi-au luat adio de la Karimov

Într-u comunicat al preşedinţiei se menţionează că şeful statului Nicolae Timofti, spicherul Andrian Candu și premierul Pavel Filip au aflat cu adâncă tristeţe despre decesul preşedintelui Uzbekistanului, Islam Karimov, „cel care a contribuit esențial la inițierea și promovarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre statele noastre".

„Lider al Republicii Uzbekistan în vremuri dificile, simbol al luptei pentru libertate și independență a țării, precum și promotor al progresului pentru Republica Uzbekistan, Islam Karimov va rămâne în memoria generațiilor drept una dintre cele mai importante personalități ale istoriei contemporane a Uzbekistanului", se spune în mesajul de condoleanţe.

Autorităţile uzbece au anunţat că Islam Karimov s-a stins din viaţă vineri şi va fi înmormântat sâmbătă în oraşul său de baştină, Samarkand.

Fluxul de știri
0