Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un copac enorm s-a prăbuşit peste un tern de joc în capitală

© Sputnik / Владимир ПолушатовУпавшее дерево уничтожило детскую площадку в Кишиневе
Упавшее дерево уничтожило детскую площадку в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că rădăcinile copacului au fost spălate de ape, iar acesta nu şi-a mai putut susţine propria greutate.

CHIŞINĂU, 3 sept — Sputnik. Un copac enorm s-a prăbuşit sâmbătă, 3 septembrie, peste un teren de joc pentru copii, amplasat în preajma unui bloc de locuit din strada Academiei din Chişinău. Nu există informaţii despre faptul că cineva ar fi avut de suferit.

© Sputnik / Владимир ПолушатовВода подмыла корни дерева, упавшего на детскую площадку в Кишиневе
Вода подмыла корни дерева, упавшего на детскую площадку в Кишиневе - Sputnik Moldova
Вода подмыла корни дерева, упавшего на детскую площадку в Кишиневе

Arborele a căzut dimineaţa devreme, când copii nu ieşiseră încă la joacă în curtea blocului. Din imaginea surprinsă de corespondentul Sputnik Moldova se vede clar că rădăcinile au fost spălate de ape. Cel mai probabil, arborele nu şi-a mai putut susţine propria greutate.

„Tocmai ieşeam din scara blocului, când am auzit un trosnet înfiorător. Am deschis uşa şi am văzut că copacul s-a prăbuşit peste teren", a relatat una dinte martorele la incident.

Potrivit acesteia, timp de câteva zile de sub capacul gurii de canalizare a tot curs apa, însă nimeni nu a venit să înlăture situaţia de avarie.

Наручники. Cătușe - Sputnik Moldova
Societate
Cei vinovați de moartea femeii strivite de copac ar putea face închisoare

Nu este primul caz în care la Chişinău se prăbuşesc copacii. Vara, în urma unui incident similar, a decedat o femeie. Aceasta mai avea de parcurs doar câţiva metri până a ajunge acasă, când a fost strivit de un plop care a căzut peste ea.

În urma incidentului, Procuratura a intentat un dosar penal, iar apoi l-a reţinut pe şeful de la „Spaţii Verzi" al sectorului Buiucani din capitală, Gheorghe Cojocaru, care a fost plasat în arest la domiciliu.

Tot astă vară, din cauza unui copac prăbuşit au mai avut de suferit doi tineri care se aflau într-o maşină.
Şeful întreprinderii „Spaţii Verzi", Eliferie Haruţa a declarat anterior că nu ştie cum să soluţioneze problema copacilor care se prăbuşesc în urma intemperiilor.

Fluxul de știri
0