Licitații „Gazprom”: cât vor plăti europenii pentru gazele naturale

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul actualei licitații la gaze, „Gazprom” a recepţionat comenzi din partea a 41 de potențiali cumpărători. Următoarea licitație ar putea avea loc la primăvară.

CHIȘINĂU, 2 sept — Sputnik. Potrivit directorului „Gazprom export" Elena Burmistrova, cererea în cadrul actualei licitații a fost mai mare decât la licitația de anul trecut. Conform totalurilor primelor două zile ale licitației, cererea a constituit 1 miliard de metri cubi de gaze.

Gazprom - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Gazprom a ieftinit gazul livrat în Moldova

Burmistrova a confirmat că în anul curent se așteaptă ca prețul mediu de export la gaze pentru Europa să atingă nivelul de 165 —170 dolari pentru o mie de metri cubi. Spre sfârșitul lunii decembrie, acest preț ar putea fi de 163 — 170 dolari.

„Gazprom export" desfășoară în perioada 31 august — 2 septembrie licitația de vânzare a gazelor naturale rusești cu livrare în perioada de iarnă 2016 — 2017.

Pornind de la condițiile licitației, livrarea gazelor poate fi realizată prin conducta „Nord Stream" și prin Ucraina.

Anterior, în iunie, directorul „Gazprom", Aleksei Miller, a comunicat că, în cadrul noilor licitații, compania planifică să vândă 3 — 4 miliarde de metri cubi de gaze.

Fluxul de știri
0