Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine l-a plesnit astăzi pe Ghimpu

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a primit, vineri, un răspuns pe măsură de la un fost premier, după ce în ajun a ameninţat că iese din coaliţia majoritară.

CHIŞINĂU, 2 sept – Sputnik. Liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), fostul premier Iurie Leancă, i-a dat o replică pe măsură liberalului Mihai Ghimpu.

Liderul PL a declarat în ajun că dacă membrii PPEM nu-şi vor retrage semnăturile de pe iniţiativa de organizare a unui referendum de demitere a primarului liberal al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, atunci PL se va retrage din coaliţia majoritară.

Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ultimatumul lui Ghimpu: nu poţi fi cu capul în nori şi cu mâna la...

„Parteneriatul semnat de PPEM cu coaliția vizează strict integrarea europeană, nu persoana mea sau susținerea mea în alegeri. Dacă domnul Ghimpu nu dorește sprijinul nostru și nu e preocupat de acest parteneriat, va lua decizia pe care o crede de cuviință”, a menţionat Leancă.

În ceea ce privește referendumul pentru demiterea primarului Chirtoacă, Leancă spune că nu a fost nicio condiționalitate și nici o înțelegere la momentul semnării parteneriatului.

„Și e un punct ferm aici! Referendumul nu a fost inițiativa unui partid anume, ci mai degrabă o voce puternică venită din societate. Și tot societatea are poziția de lider aici”, a replicat Leancă.

Fluxul de știri
0