Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Medic la Dispensarul de Narcologie, suspectat de trafic de droguri

© Sputnik / Олег Золото / Trecere la banca de fotografiiНаркотики
Наркотики - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Poliţia în colaborare cu Procuratura sectorului Buiucani din Capitală, au arestat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri. Concubina unuia dintre infractori este angajată a Dispensarului Republican de Narcologie.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Inspectoratul General de Poliţie a anunțat despre reținerea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri. Gruparea era condus de un bărbat de 46 de ani, cunoscut în lumea interlopă ca „Sașkez”.

Din aceasta mai făceau parte patru bărbați cu vârsta cuprinsă între 33 și respectiv 56 de ani, domiciliați în Chișinău. Patru dintre ei au mai fost judecați pentru infracțiuni similare.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
I-au vândut unui polițist 3 kilograme de droguri și și-au nenorocit „afacerea”

Anterior, forţele de ordine au reținut în flagrant doi membri ai grupului infracțional, alias „Kaban” și „Vîdra”. Aceştia încercau să vândă 10 grame de heroină la un preț de aproximativ 22 de mii de lei.

Ulterior, în cadrul măsurilor speciale de investigație, a fost reținut și capul grupului, care îi aproviziona cu droguri pentru a fi comercializate. Totodată, s-a deconspirat și activitatea concubinei acestuia care activează în calitate de medic la Dispensarul Republican de Narcologie.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul acestora, a fost depistată o cantitate impunătoare de medicamente cu efect psihotrop, fără acte de proveniență. S-a stabilit că femeia le-a sustras de la locul de muncă.

"La fel, în urma percheziţiilor la ceilalți suspecți au fost ridicate aproximativ 200 gr. de heroină, cîntare electronice şi bani proveniţi din realizarea drogurilor. Substanțele narcotice au fost aduse pe cale de contrabandă din Turcia şi urmau să ajungă pe „Piaţa Neagră" din Republica Moldova", se arată în comunicatul IGP.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 30 de zile, iar femeia este cercetată în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceştia riscă privaţiune de libertate de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0