Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenţie! Focar de turbare în sudul ţării

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaПитомник ездовых собак в Карелии
Питомник ездовых собак в Карелии - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiştii de la Centrul Național de Sănătate Publică, Agenţia pentru Siguranţa Alimentelor și Serviciul Situaţii Excepţionale au efectuat deplasarea în focarul de rabie animalieră, fiind organizate măsurile epizootologice şi antiepidemice necesare.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, cu suspecție la rabie. Pacientul, originar din raionul Căuşeni, a fost mușcat la mâna dreaptă de propriul câine, care a pierit la două zile după incident.

Приют для собак - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A crescut numărul cazurilor de rabie la animale

Contactul cu animalul infectat cu rabie a avut loc la data de 2 iulie, însă pacientul nu s-a adresat după primul ajutor medical imediat după muşcătură şi nu a efectuat profilaxia specifica si nici tratament adecvat. Prima adresare la medic a avut loc tocmai la data de 30 august, la Spitalul Raional Căuşeni.

Bolnavul a fost internat în secţia terapie acută cu dispnee, sete, febră şi slăbiciuni generale.

Potrivit medicilor, starea bărbatului este grav-stabilă.

Anual, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor depistează 130 – 200 de animale bolnave de rabie, în majoritatea teritoriilor administrative ale țării. Sursa principal de infecție rămân a fi vulpile, dar și alte animale sălbatice sau domestice.

Fluxul de știri
0