Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Platon va sta după gratii în următoarele 30 de zile

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Magistraţii Judecătoriei Buiucani au dat curs demersului procurorilor anticorupţie şi i-au aplicat lui Veaceslav Platon 30 de zile de arest preventiv în izolator.

CHIŞINĂU, 1 sept – Sputnik. Omul de afaceri Veaceslav Platon va sta în arest preventiv în izolator pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată, joi, de magistraţii Judecătoriei Buiucani, astfel dând curs demersului procurorilor anticorupţie.  

Anunţul a fost făcut de procurorul Andrei Băieşu, care a precizat că cele 30 de zile de arest preventiv se calculează din momentul reţinerii lui Platon pe teritoriul Republicii Moldova, 29 august.

Молдавский бизнесмен Вячеслав Платон - Sputnik Moldova
Platon a fost extrădat autorităților din Moldova

Omul de afaceri va fi deţinut preventiv în Penitenciarul 13 din Chişinău. 

Platon, arestat de autorităţile Ucrainei la solicitarea procurorilor moldoveni, a fost extrădat, pe 29 august, în Republica Moldova. Imediat după predarea acestuia autorităţilor de la Chişinău, procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirea.  

Procurorul șef anticorupție, Viorel Morari, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik că vor fi întreprinse toate acțiunile ca dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon să nu fie tergiversat.

Morari a mai precizat că, Platon ar putea figura și în alte dosare penale. 

 „Este posibil ca Platon să figureze și în alte cauze penale. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală”, a declarat procurorul. 

Morari a menționat că este prematur să se vorbească despre aceste dosare. Procurorul a evitat să spună și dacă cauzele respective fac parte din dosarul fraudelor bancare. Morari a menţionat că Platon este bănuit în aceste dosare.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.


Fluxul de știri
0