Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Platon a fost extrădat autorităților din Moldova

© Photo : kp.mdМолдавский бизнесмен Вячеслав Платон
Молдавский бизнесмен Вячеслав Платон - Sputnik Moldova
Abonare
Omul de afaceri moldovean, anterior reținut la Kiev, a fost deja extrădat autorităților din Moldova. Judecătoria Buiucani urmează să se expună asupra demersului procurorilor despre prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pe numele lui Platon.

CHIȘINĂU, 30 aug – Sputnik. Omul de afaceri moldovean, Veaceslav Platon, a fost extrădat autorităților din Republica Moldova, a declarat pentru Sputnik secretarul de presă al Procuraturii Generale, Maria Vieru. Marți, la ora 11:00, Judecătoria Buiucani urmează să se expună asupra prelungiri arestului preventiv, pe numele lui Platon cu 30 de zile.

Platon a fost reținut la Kiev, pe data de 25 iulie. În momentul reținerii, acesta avea cu el un pașaport ucrainean fals. El este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

„Imediat după predarea acestuia autorităţilor de la Chişinău, procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirea. Astăzi, la ora 11:00, judecătoria Buiucani urmează să se expună asupra demersului procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Platon”, a declarat Vieru.

Potrivit surselor Sputnik Moldova, care au solicitat anonimatul, Platon ar fi fost adus cu avionul la Chișinău în seara zilei de luni.

Potrivit Codului Penal al Republicicii Moldova, pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, inculpatul riscă privațiune de libertate pe un termen de la 5 la 10 ani. Iar pentru escrocherie legislația națională prevede privațiune de libertate de la 8 la 15 ani, cu lipsirea dreptului de a ocupa funții de conducere pentru o perioadă de 5 ani.

Fluxul de știri
0