Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Marian Lupu, candidatul desemnat de PD pentru funcția de președinte

© Sputnik / Miroslav RotariМариан Лупу Marian Lupu
Мариан Лупу Marian Lupu - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PD Marian Lupu este candidatul desemnat de Partidul Democrat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Președintele PD, Marian Lupu, este candidatul desemnat de Partidul Democrat  pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, după ședința Consiliului Național al formațiunii. 

”Este o persoană cu experiență și echilibrată, cu experiență în politica moldovenească. Este un candidat cunoscut de cetățeni”, a declarat Diacov. 

”PD este gata să ajungă în turul doi al alegerilor prezidențiale. Cu siguranță vom fi învingători”, a declarat la rândul său președintele Parlamentului, democratul Andrian Candu. 

”Marian Lupu este acel om care poate garanta că Moldova nu va avea parte de crize politice. Moldova are nevoie de stabilitate, astfel încât acest Guvern să poată duce reformele până la capăt”, a adăugat premierul democrat Pavel Filip.

Decizia de a-l înainta pe Lupu a fost luată unanim la Consiliului Național al PD. 

Pe parcursul zilei de 31 august, șase formațiuni politice au depus la Comisia Electorală Centrală documentele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Politică
Partidul Democrat îşi anunţă candidatul la prezidenţiale

Perioada de depunere a cererilor în vederea înregistrării grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova a demarat la 31 august și se va încheia la 9 septembrie.

În conformitate cu prevederile legale electorale, desemnarea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova începe cu 60 de zile înainte de data alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. 

La 30 octombrie, vor avea loc alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.


Fluxul de știri
0