Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Procurorii spun când vor trimite în judecată dosarul Platon

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaJustiție, ședință de judecată
Justiție, ședință de judecată - Sputnik Moldova
Abonare
Dosarul în care omul de afaceri Veaceslav Platon este acuzat de escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari va fi trimis în instanță în cel mai scurt timp.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Procurorii anticorupție vor întreprinde toate acțiunile ca dosarul omului de afaceri Veaceslav Platon să nu fie tergiversat, a declarat în exclusivitate pentru Sputnik procurorul șef anticorupție, Viorel Morari.

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei.

”Ne vom strădui să trimitem dosarul în judecată în termen restrâns”, a declarat procurorul.

Viorel Morari a precizat că aceste termen este determinat nu doar de procurori, dar și de apărare care are tot dreptul să vină în instanță cu anumite cereri în perioada procesual-penală și care trebuie să fie examinate.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veaceslav Platon ar putea figura și în alte dosare penale

Veaceslav Platon, arestat de autorităţile Ucrainei la solicitarea procurorilor moldoveni, a fost extrădat, pe 29 august, în Republica Moldova. Imediat după predarea acestuia autorităţilor de la Chişinău, procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirea. 

Judecătoria Buiucani urma să se expună asupra demersului procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Platon. Ședința a fost, însă, amânată pentru data de 1 septembrie, la solicitarea avocaților lui Platon. 

 

 

 

Fluxul de știri
0