Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studentul moldovean ucis la Iaşi: cum decurge judecata

© Sputnik / Rodion ProcaPalatul Culturii din Iași
Palatul Culturii din Iași - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Magistraţii Tribunalului Iaşi au citat în acest dosar şi reprezentanţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Judecătorii au amânat procesul. Data reluării audierilor nu a fost anunţată.

CHIŞINĂU, 31 aug – Sputnik. Principalul suspect în cazul asasinării lui Victor Nour, un tânăr din Moldova de 19 ani, care învăţa la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, continuă să se afle în arest preventiv. Magistraţii din Iaşi nu au încheiat încă procesul de judecată în acest dosar. 

Magistraţii Tribunalului Iaşi au citat în acest dosar şi reprezentanţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”. Potrivit presei din Iaşi, judecătorii au amânat procesul. Data reluării audierilor nu  a fost anunţată. 

Principalul suspect, Aurelian Giosan, se află în arest din noiembrie 2015. El a negat comiterea faptei de la început, susţinând că o persoană necunoscută ar fi autorul masacrului din Căminul C4.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre dosarul tânărului Victor Nour, ucis la Iaşi

Victor Nour a fost ucis în dimineaţa zilei de 9 noiembrie în căminul C4 din complexul ieşean  Târguşor-Copou de colegul său de cameră Aurelian Giosan, în vârstă de 20 de ani. 

Potrivit adeverinţei emisă de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, Victor a fost ucis cu 40 de lovituri de cuţit. Acesta nu prezenta urme de autoapărare, ceea ce înseamnă că a fost luat prin surprindere de atac. Un alt detaliu din concluzia medicilor legişti este că Victor nu avea căile aeriene afectate de fum, semn că nu mai respira în momentul în care a fost incendiat. 

Împreună cu Victor Nour a avut de suferit încă un coleg de-al său de cameră în vârstă de 20 de ani. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe au reuşit să îi salveze viaţa studentului Casian Harpă. Acesta a fost externat din spital după două săptămâni de tratamente.

După incident, Aurelian Giosan a incendiat încăperea şi a fugit la Roman, judeţul Neamţ, unde locuiau părinţii lui. El a fost găsit de politişti a doua zi, pe 10 noiembrie. 

Victor Nour a fost înmormântat la Chişinău. Părinţii, prietenii, profesorii şi colegii de la Liceul „George Meniuc” din capitală, unde a învăţat tânărul, şi-au luat rămas bun de la cel care avea toată viaţa înainte şi care a decis să meargă la studii în România în căutarea unui trai mai bun.

Fluxul de știri
0