Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce a decis Leancă să candideze la funcția supremă în stat

© https://www.facebook.com/IurieLeancaIurie Leancă şi Mihail Saakaşvili
Iurie Leancă şi Mihail Saakaşvili - Sputnik Moldova
Abonare
Iurie Leancă este candidatul Partidului Popular European din Moldova (PPEM) pentru alegerile la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Iurie Leancă, președintele PPEM, a fost desemnat drept candidatul formațiunii pentru alegerile din 30 octombrie  la funcția de Președinte al Republicii Moldova. Această decizie a fost luată miercuri, 31 august, cu o unanimitate de voturi a Consiliului Național Politic al PPEM.

Leancă a declarat că a decis să candideze pentru a dezvolta mai departe Moldova pe calea europeană.

 „Candidez pentru a continua ce am început odată cu liberalizarea vizelor și semnarea Acordului de Asociere cu UE. Eu vreau ca în 2018 la aceasta să se adauge o altă mare realizare – depunerea cererii de aderare a Moldovei la UE”, a declarat Leancă.

Totodată, a fost constituit grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor candidatului PPEM, iar vicepreședintele formațiunii, Ruslan Codreanu, a fost votat președintele acestui grup.

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC vine cu precizări legate de perioada electorală

La 31 august, începe perioada de desemnare a candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova. În conformitate cu prevederile legale electorale, desemnarea candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova începe cu 60 de zile înainte de data alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. 

La 30 octombrie, vor avea loc alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova.


Fluxul de știri
0