Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ședința de judecată în dosarul Platon a fost amânată

© Photo : Moldova24Veaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
Ședința de judecată privin prelungirea cu 30 de zile a arestului preventiv pe numele lui Veaceslav Platon a fost amânată pentru 1 septembrie.

CHIȘINĂU, 30 aug — Sputnik. Platon a fost reținut la Kiev, pe data de 25 iulie. În momentul reținerii, acesta avea asupra sa un pașaport ucrainean fals. El este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. Ulterior, Judecătoria din sectorul Peciorsk a emis mandat de reţinere a acestuia pentru un termen de 40 de zile. În seara zilei de luni, acesta a fost extrădat autorităților Republicii Moldova. Potrivit procurorilor, ședința de judecată a fost amânată la cererea avocaților lui Platon.

Молдавский бизнесмен Вячеслав Платон - Sputnik Moldova
Platon a fost extrădat autorităților din Moldova

Potrivit lui Andrei Băieșu, apărarea a făcut mai multe demersuri inclusiv pentru recuuzarea unui judecător. Reprezentantul apărării lui Veaceslav Platon le-a declarat jurnaliștilor că ședința de judecată va avea loc joi, 1 septembrie.

Avocatul a menționat că omul de afaceri se află în izolatorul nr. 13 din Chișinău.

”Extrădarea lui Platon este ilegală. Suntem deciși să ne adresăm la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, pentru că el este cetățean al Ucrainei. Iar o decizie privind retragerea cetățeniei nu a fost examinată de către președintele ucrainean”, a declarat avocatul.

Veaceslav Platon a declarat în momentul în care părăsea sala de judecată  că se consideră nevinovat.

Fluxul de știri
0