Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Start pentru prezidențialele din Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьПрезидентура РМ
Президентура РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă va începe la 31 august.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. La 31 august, oficial, în Moldova, începe perioada electorală pentru alegerile prezidențiale directe, fixate pentru data de 30 octombrie. 

Din această dată, la Comisia Electorală Centrală (CEC) pot fi înregistrate grupurile de inițiativă care au menirea să colecteze semnături pentru candidații la funcția de președinte al țării. Pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații au nevoie de 15 mii de semnături în susținerea sa.

PDM sediu ПДМ офис - Sputnik Moldova
Politică
Partidul Democrat îşi anunţă candidatul la prezidenţiale

CEC va începe înregistrarea candidaților la funcția supremă în stat la începutul lunii octombrie. Tot atunci va începe perioada campaniei electorale, care se va încheia cu o zi înainte de alegeri. 

La 31 august, mai multe patride au anunțat că își va face public candidatul pentru fotoliul de președinte al Moldovei, printre acestea PSRM, PD, Partidul Nostru, PAS, Platforma DA și Partidul Liberal. 

La 4 martie, Curtea Constituțională a decis revenirea la forma anterioară anului 2000 a articolului 78 din Constituție, care stabilea modul de alegere a președintelui Republicii Moldova prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat.

Fluxul de știri
0