Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Hollande şi Merkel vor cere ca Poroşenko să respecte înţelegerile de la Minsk

© Sputnik / Виктор Толочко / Accesați arhiva multimediaПереговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске
Переговоры лидеров России, Германии, Франции и Украины в Минске - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit mass-media, declaraţia lui Laurent Fabius cu privire la situaţia din Donbass sugerează că Hollande şi Merkel vor face presiuni asupra lui Poroşenko, pentru ca acesta să-şi respecte obligaţiunile asumate la Minsk.

CHIŞINĂU, 20 aug Sputnik. Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, vor face apel către preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, la întâlnirea ce urmează să aibă loc în data de 24 august la Berlin, pentru ca acesta să respecte înţelegerile de la Minsk din 12 februarie, consideră portalul Euractiv, apropiat Comisiei Europene, potrivit RIA Novosti.

Şeful MAE al Franţei, Laurent Fabius, a declarat anterior că “operaţiunile militare (din zona conflictului – nota red.) trebuie să înceteze şi trupele trebuie să fie retrase”.

„Declaraţia lui Fabius poate fi interpretată ca o dovadă a faptului că Hollande şi Merkel vor face presiuni asupra lui Poroşenko pentru ca acesta să-şi îndeplinească obligaţiunile asumate odată cu semnarea acordului de la Minsk din 12 februarie”, scrie Euractiv.

Fluxul de știri
0