Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada SUA, reacţie la scandalul provocat de declaraţiile lui Pettit

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Declaraţiile făcute de ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, au provocat reacţii furibunde la în Moldova şi România, fiind auzite voci care au cerut chiar expulzarea acestuia. Ambasada SUA a avut o primă luare de atitudine în acest context.

CHIŞINĂU, 29 august — Sputnik. Ambasada SUA a fost contactată pentru a comenta criticile aduse de politicieni şi analişti la declarațiile făcute de James Pettit într-un interviu acordat postului de televiziune național din Moldova.

James D. Pettit, ambasadorul SUA - Sputnik Moldova
Politică
Ambasadorul SUA a provocat un scandal de proporții în Moldova și România

"Statele Unite sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei — aceasta a fost politica de lungă durată a SUA. Statele Unite ale Americii sunt și vor rămâne un partener în dezvoltarea democratică și economică a Republicii Moldova, și vom sprijini dorința Moldovei de a se integra în comunitatea euro-atlantică", a fost răspunsul ambasadei SUA, potrivit ProTV.

Amintim că ambasadorul american a declarat că „Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure". El a mai adăugat că „Moldova nu este România" şi că „Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări".

Fluxul de știri
0