Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada SUA, reacţie la scandalul provocat de declaraţiile lui Pettit

© Photo : FB/ U.S.EmbassyMoldovaJames Pettit
James Pettit - Sputnik Moldova
Abonare
Declaraţiile făcute de ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, au provocat reacţii furibunde la în Moldova şi România, fiind auzite voci care au cerut chiar expulzarea acestuia. Ambasada SUA a avut o primă luare de atitudine în acest context.

CHIŞINĂU, 29 august — Sputnik. Ambasada SUA a fost contactată pentru a comenta criticile aduse de politicieni şi analişti la declarațiile făcute de James Pettit într-un interviu acordat postului de televiziune național din Moldova.

James D. Pettit, ambasadorul SUA - Sputnik Moldova
Politică
Ambasadorul SUA a provocat un scandal de proporții în Moldova și România

"Statele Unite sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei — aceasta a fost politica de lungă durată a SUA. Statele Unite ale Americii sunt și vor rămâne un partener în dezvoltarea democratică și economică a Republicii Moldova, și vom sprijini dorința Moldovei de a se integra în comunitatea euro-atlantică", a fost răspunsul ambasadei SUA, potrivit ProTV.

Amintim că ambasadorul american a declarat că „Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure". El a mai adăugat că „Moldova nu este România" şi că „Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări".

Fluxul de știri
0