Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Andrian Candu despre partidele care nu trebuie să existe în Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьСпикер парламента Андриан Канду
Спикер парламента Андриан Канду - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului Andrian Candu susține că partidele care au organizat astăzi protestele nu mai trebuie să existe în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Președintele Parlamentului Andrian Candu a declarat că partidele care au organizat, sâmbătă, un protest chiar în timpul manifestărilor dedicate aniversării a 25-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova trebuie să dispară de pe eșichierul politic.

Speakerul a declarat că toți au dreptul la protest, dar, spune el, nu înțelege cum să protestezi când se intonează Imnul de stat, când se dau onoruri și stai la Ștefan cel Mare care a luptat ca această țară să existe. 

”Probabil acești oameni nu au valori. Probabil aceste partide care stau în spate nu merită să existe în Republica Moldova, iar cetățenii nu ar trebui să le dea nici vot și nici atenție. Aceste partide cu siguranță vor dispărea așa cum au dispărut și alții care voiau rău pentru Moldova”, a declarat Candu. 

În jur de o mie de oameni protestează alături de Piața Marii Adunări Naționale. La mitingul antiguvernamental participă membri și simpatizanți ai Partidului Nostru, Platformei Demnitate și Adevăr, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile. Aceștia scandează ”Jos guvernarea”, ”Demisie”, ”Moldova”.

Протестующие и полиция в Кишиневе, 27 августа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenție! Protestatarii au intrat în PMAN

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că în ziua când Moldova marchează aniversarea independenței nu este loc de proteste și mesaje negative. Potrivit premierului, cei care astăzi au ieșit la mitingul de protest nu face altceva decât campanie electorală pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Zeci de mii de oameni, părinți, copii, bătrâni au venit să privească Parada militară și concertul din PMAN dedicate aniversării Zilei independenței Republicii Moldova.


Fluxul de știri
0