Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție! Protestatarii au intrat în PMAN

© Sputnik / Мирослав РотарьПротестующие и полиция в Кишиневе, 27 августа
Протестующие и полиция в Кишиневе, 27 августа - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii au încercat să se urce pe scena din PMAN, dar au fost împiedicați de oamenii legii.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Un grup de manifestanți care protestează în centrul Chișinăului au intrat în Piața Marii Adunări Naționale, unde în aceste clipe are loc Parada portului popular în contextul manifestărilor dedicate celor 25 de ani de independență a Republicii Moldova. 

Protestatarii au încercat să se urce pe scena din PMAN, dar au fost împiedicați de oamenii legii. În mulțime au fost observate și altercații. Acum polițiștii au format un cordon și au blocat înaintarea manifestanților în PMAN.

protest - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Protestatarii încearcă să spargă cordonul de polițiști pentru a pătrunde în PMAN

În jur de o mie de oameni protestează alături de Piața Marii Adunări Naționale. La mitingul antiguvernamental participă membri și simpatizanți ai Partidului Nostru, Platformei Demnitate și Adevăr, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile. Aceștia scandează ”Jos guvernarea”, ”Demisie”, ”Moldova”.

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că în ziua când Moldova marchează aniversarea independenței nu este loc de proteste și mesaje negative. Potrivit premierului, cei care astăzi au ieșit la mitingul de protest nu face altceva decât campanie electorală pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Zeci de mii de oameni, părinți, copii, bătrâni au venit să privească Parada militară și concertul din PMAN dedicate aniversării Zilei independenței Republicii Moldova.


Fluxul de știri
0