Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Protestatarii încearcă să spargă cordonul de polițiști pentru a pătrunde în PMAN

© Sputnikprotest
protest - Sputnik Moldova
Abonare
În jur de o mie de oameni protestează alături de Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia au încercat să spargă cordonul de polițiști dinspre strada Mitropolit Bănulescu Bodoni și să pătrundă în PMAN.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Protestatarii încearcă să spargă cordonul de polițiști dinspre strada Mitropolit Bănulescu Bodoni și să pătrundă pe Piața Marii Adunări Naționale, unde au loc manifestările dedicate  25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Премьер-министр Молдовы Павел Филип - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Premierul moldovean le răspunde protestatarilor

În jur de o mie de oameni protestează alături de Piața Marii Adunări Naționale. La mitingul antiguvernamental participă membri și simpatizanți ai Partidului Nostru, Platformei Demnitate și Adevăr, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile. Aceștia scandează ”Jos guvernarea”, ”Demisie”, ”Moldova”.

Forțele de ordine au creat o barieră pentru protestatari și nu le permit să pătrundă în PMAN, unde acum defilează Parada militară. Manifestanții încearcă să treacă în piață și prin șirul de oamenii adunați să privească evenimentele din PMAN. Poliția a instalat de-a lungul Parcului de la Catedrala Mitropolitană un gard de protecție. 

”Până la această oră nu au fost înregistrate incidente”, a declarat pentru Sputnik șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, care gestionează cordonul de polițiști. 

Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că în ziua când Moldova marchează aniversarea independenței nu este loc de proteste și mesaje negative. Potrivit premierului, cei care astăzi au ieșit la mitingul de protest nu face altceva decât campanie electorală pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

Zeci de mii de oameni, părinți, copii, bătrâni au venit să privească Parada militară și concertul din PMAN dedicate aniversării Zilei independenței Republicii Moldova. 

 

Fluxul de știri
0