Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Niciodată până acum. În PMAN au defilat femeile

© Sputnik / Мирослав РотарьВоенный парад в Кишиневе
Военный парад в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Un detașament format din femei din toate unitățile militare a defilat, în premieră, în PMAN de ziua independenței Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. În premieră pentru Republica Moldova, la cea de 25 aniversare a independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a defilat un detașament de femei.

Репетиция военного парада - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Parada militară de Ziua Independenţei participă ostaşi din cinci ţări NATO

La Parada militară organizată cu ocazia Zilei independenței Republicii Moldova în PMAN au participat peste 2 mii de veterani, militari ai Armatei Naţionale şi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului de Informaţii şi Securitate şi Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.

La paradă a mărșăluit șu un detașament de femei militari, care a fost condus de colonelul Mariana Grama. 

”Detașamentul este format din femei militari din toate unitățile militare. Printre ele sunt participante la exercițiile și misiunile internaționale și absolvente din prima promoție a Academiei militare ”Alexandru cel Bun””, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Ala Diaconu. 

La parada din acest an au defilat contingente de militari din Brigada 30 Gardă ”Mihai Viteazul” şi Asociaţia „Tradiţia Militară”  din România, Regimentul Regal Irlandez din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Academia Militară de la Odessa, Ucraina, Garda de Onoare a Batalionului ”Marele Duce al Lituaniei Gediminas” din Lituania, precum şi Batalionul Gărzii de Onoare  din Polonia. 

După defilarea trupelor, prin Piaţa Marii Adunări Naţionale au trecut 36 de unităţi de tehnică militară şi sisteme de armament din dotarea Armatei Naţionale folosite de trupele de infanterie, artilerie, apărare antiaeriană, forţele de menţinere a păcii şi cele speciale. Acestea au fost urmate de 22 de autospeciale de intervenţie ale Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne şi automobile din dotarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat. 


Fluxul de știri
0