Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Premierul moldovean le răspunde protestatarilor

© Sputnik / Мирослав РотарьПремьер-министр Молдовы Павел Филип
Премьер-министр Молдовы Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că Republica Moldova trebuie să fie guvernată de cei care construiesc și nu de cei care dezbină.

CHIȘINĂU, 27 aug – Sputnik. Premierul moldovean Pavel Filip a declarat că în ziua când Moldova marchează aniversarea independenței nu este loc de proteste și mesaje negative. Această reacție a premierului vine după ce în jur de o mie de oameni protestează alături de Piața Marii Adunări Naționale, unde se desfășoară manifestările dedicate 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Протесты в Кишиневе, 27 августа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Parada militară din PMAN, condimentată cu proteste

Potrivit premierului, cei care astăzi au ieșit la mitingul de protest nu face altceva decât campanie electorală pentru viitoarele alegeri prezidențiale.

”Ziua independenței nu este despre ură și dezbinare, despre interese mici. Este un păcat să încerci prin valori importante pentru un stat să-ți faci campanie electorală și să-ți acumulezi dividende electorale”, a declarat premierul. 

Premierul susține că, Republica Moldova trebuie să fie guvernată de cei care construiesc și nu de cei care dezbină.

”Astăzi trebuie să fie o zi pozitivă, să gândim pozitiv și să transmitem mesaje pozitive. Republica Moldova trebuie să fie guvernată de cei care construiesc și nu de cei care dezbină”, a concluzionat premierul moldovean. 

La mitingul antiguvernamental participă membri și simpatizanți ai Partidului Nostru, Platformei Demnitate și Adevăr, jurnaliști, reprezentanți ai societății civile. Aceștia scandează ”Jos guvernarea”, ”Demisie”, ”Moldova”.


Fluxul de știri
0