Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Câţi bani poate cheltui grupul de iniţiativă în alegerile prezidenţiale

© Sputnik / Evgheni PanasencoВ июне в Молдове состоялись местные выборы. В Кишиневе победу в борьбе за кресло мэра в третий раз одержал Дорин Киртоакэ.
В июне в Молдове состоялись местные выборы. В Кишиневе победу в борьбе за кресло мэра в третий раз одержал Дорин Киртоакэ. - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală a stabilit plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, vineri,  plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

ЦИК - Sputnik Moldova
Republica Moldova
CEC ia primele decizii cu privire la alegerile prezidenţiale din octombrie

Potrivit hotărârii CEC, plafonul general al mijloacelor ce pot fi virate în contul „Destinat grupului de inițiativă” se stabilește luând ca bază de calcul un coeficient înmulțit la numărul maxim de semnături necesare a fi colectate de către grupul de inițiativă ce adună semnături în susținerea unui candidat la o funcție electivă.

În conformitate cu prevederile Codului electoral, toţi candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15 mii şi nu mai mult de 25 de mii de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi.

Pentru acest scrutin, mărimea coeficientului a fost stabilit la valoarea de 23,05 lei. Astfel, plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate în contul bancar „Destinat grupului de inițiativă” pentru susținerea candidatului la funcția de Președinte al Republicii Moldova  este de 576 250 lei.

Fluxul de știri
0