Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova va face economii la compensațiile pentru transportul public

© Sputnik / Евгений ПанасенкоОбщественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova
Abonare
Modificările propuse de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei din RM vor afecta persoanele cu dizabilități. Ce se va schimba?

CHIȘINĂU, 26 aug — Sputnik. Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei intenționează să reducă cheltuielile ce țin de acordarea compensațiilor la călătoria în transportul public pentru persoanele cu dizabilități.

Люди с ограниченными физическими способностьями - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum sunt respectate în Moldova drepturile persoanelor cu dizabilități

Responsabili de la ministerul de resort au explicat că se vor face economii din contul reducerii cheltuielilor administrative ce țin de examinarea documentelor. Două tipuri de compensații — pentru călătoria în transportul public urban, suburban și interurban, precum și compensația anuală pentru servicii de transport — vor fi cumulate în una singură care va fi acordată trimestrial.

Oficiali din cadrul Ministerului respectiv au promis totodată că beneficiarii de compensații nu vor pierde din bani. Potrivit proiectului de lege propus de către instituția de profil, la Chișinău indemnizațiile pentru transportul public vor constitui 360 și 180 de lei, în funcție de gravitatea bolii. La Bălți compensațiile vor fi de 270 și 135 de lei, iar în alte localități acestea vor fi de 138 și, respectiv, 69 de lei.

Fluxul de știri
0