Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum sunt respectate în Moldova drepturile persoanelor cu dizabilități

© David AmslerЛюди с ограниченными физическими способностьями
Люди с ограниченными физическими способностьями - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit reprezentantului Oficiului Avocatului Poporului din republica Moldova, statul nu acordă suficientă atenție rezolvării problemelor cetățenilor cu dizabilități.

CHIȘINĂU, 14 iul — Sputnik. De șase ani de când a fost ratificată de către Moldova Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, situația în raport cu această categorie de cetățeni nu s-a schimbat de facto, a declarat la joi Svetlana Rusu, șeful departamentului de cercetări și monitoring al Oficiului Avocatul Poporului, carea participat la o conferință organizată la centrul d epresă al Agenției Sputnik Moldova.

Sputnik - Sputnik Moldova
Republica Moldova
14.07: Societatea și persoanele cu dizabilități

„Problemle ce țin de crearea în Moldova a condițiilor necesare pentru persoanele cu dizabilități sunt rezolvate la ora actuală de câteva ONG-uri și de către Oficiul Avocatul Poporului. Dar numai atât nu este suficient. Trebuie ca legislația să fie adaptată nevoilor invalizilor”, a spus Rusu.

Potrivit acesteia, în țară nu se efectuează monitorizarea situației legată de angajarea persoanelor cu dizabilități în câmpul muncii, or, pentru a ține permanent situația sub control este nevoie de resurse.

"Vorbind despre angajarea invalizilor, vreau să spun că acele companii care angajează acești oameni sunt un bun exemplu pentru alții", a punctat Rusu.

 

 

Fluxul de știri
0