Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Emma Tăbârţă, transferată în arest la domiciliu

© Sputnik / Мирослав РотарьНациональный банк Молдовы
Национальный банк Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătorii au admis parţial demersul procurorilor anticorupţie care au solicitat prelungirea mandatului de arest în izolator cu 30 de zile pe numele lui Tăbârţă.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Judecătoria Buiucani a decis, vineri, aplicarea mandatului de arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile pe numele fostului viceguvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Emma Tăbârţă.

Judecătorii au admis astfel parţial demersul procurorilor anticorupţie care au solicitat prelungirea mandatului de arest în izolator cu 30 de zile pe numele lui Tăbârţă.

Mandatul de arest la domiciliu pe numele fostului viceguvernator începe din 26 august şi va fi valabil până la 25 septembrie. În această perioadă, Emma Tăbârţă are restricţii de a ieşi din locuinţă, de a vorbi la telefon, de a menţine mijloace electronice. Potrivit deciziei de judecată, Tăbârţă va fi obligată să se prezinte la organul penal sau instanţa de judecată în termenul fixat.

Полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Puşcărie sau libertate: Judecătoria Buiucani decide soarta unor şefi de la BNM

Emma Tăbârţă nu a fost prezentă la şedinţă din motive de sănătate.

Avocatul fostului viceguvernator, Sergiu Cotruţă, a declarat că va contesta decizia Judecătoriei Buiucani la Curtea de Apel Chişinău.

„Este o măsură aspră pe care o vom contesta la Curtea de Apel”, a menţionat apărătorul.

Procurorul Eugen Bălan a declarat că doar după studierea deciziei de judecată va decide dacă să o conteste sau nu în instanţa ierarhic superioară.

Eva Tăbârţă, alături de directorul Departamentului supraveghere bancară BNM, Matei Dohotaru și directorul Departamentului reglementare și autorizare BNM, anterior șef al Departamentului supraveghere bancară, Vladimir Țurcan, a fost reţinută de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA în cadrul unei cauze penale pe faptul neglijenţei în serviciu ce a cauzat urmări grave.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei trei riscă până la 6 ani de puşcărie cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de 10 ani. Banca Națională a Moldovei a anunțat că va colabora cu organele de anchetă pentru ca investigația să fie obiectivă.

Fluxul de știri
0