Wikileaks: Familia Clinton s-a îmbogăţit din afaceri cu uraniu din Rusia

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Jurnalistul Julian Assange a afirmat că Hillary Clinton îl acuză fără temei pe Donald Trump ca fiind „agent al Rusiei" pentru a ascunde conexiunile de milioane de dolari ale Fundaţiei Clinton cu industria uraniului din Rusia.

BUCUREŞTI, 10 aug — Sputnik. În timpul unui interviu pentru Russia Today, Julian Assange a făcut sâmbătă, 6 august, comentarii care aruncă în aer scena politica internaţională.

Jurnalistul a dezvăluit că între Donald Trump şi Rusia nu există nicio legătură substanţială, deşi miliardarul american a încercat să investească in Rusia.

„Trump a încercat să investească în Rusia înainte de Putin, în anii 1990, dar şi în timpul lui Putin; de fapt, tot timpul a vrut să investească, dar nu a avut succes. Nu a reușit să construiască hoteluri în Rusia, şi asta arată cât de inconsistente sunt contactele sale", a spus Julian Assange.

În schimb, Hillary Clinton îl acuză pe republican de faptul că ar fi „agent al Rusiei" ca să ascundă profiturile de milioane de dolari pe care Fundaţia Clinton le-a făcut în urma afacerilor cu industria uraniului rus.

"Este foarte bine documentat. Când Hillary Clinton a fost secretar de stat, acei oameni, companiile, guvernele care au dorit o decizie din partea secretarul de stat în favoarea lor, au făcut donații mari către Fundaţia Clinton sau, în unele cazuri, s-au ocupat de afaceri cu oamenii din jurul lui Hillary Clinton", a precizat Assange pentru Russia Today.

El a ţinut să sublinieze faptul că între Hillary Clinton şi Rusia există conexiuni mult mai interesante decât între Donald Trump şi Rusia.

Assange a indicat un exemplu în acest sens când "20% din drepturile de prelucrare a uraniului din SUA au fost vândute unei companii din Rusia pentru a fi exportat în Rusia. La acel moment, o donație consistentă a fost făcută din partea intereselor rusești în conturile Fundației Clinton", a dezvăluit fondatorul Wikileaks.

Fundația familiei Clinton a mai primit 2.350.000 de dolari în astfel de combinaţii. La scurt timp dupa ce rușii au anunțat intenția de a achiziționa pachetul majoritar în uraniu, Bill Clinton a primit 500.000 de dolari pentru un discurs ţinut la Moscova. Banii au fost daţi de o bancă de investiții din Rusia care are legături Kremlinul.

Aceste contribuții nu au fost dezvăluite în mod public de către Hillary Clinton, în ciuda unui acord semnat între familia Clinton şi Casa Albă de a identifica în mod public toţi donatorii.

Fluxul de știri
0