Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

MAE de la Bucureşti confirmă decesul a şase români în cutremurul din Italia

© AFP 2024 / FILIPPO MONTEFORTECutremur devastator în Italia
Cutremur devastator în Italia - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul persoanelor decedate în urma cutremurului devastator din Italia creşte de la o zi alta. Printre acestea sunt deja şi şase cetăţeni români.

CHIŞINĂU, 26 aug — Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat moartea unui al şaselea cetăţean român, survenită în urma seismului din Italia.

Alţi 17 români sunt dați dispăruți. Instituuţia de resort continuă demersurile în vederea identificării acestora.

séisme en Italie - Sputnik Moldova
Fizician român despre cutremurul din Italia: este o zonă cu risc seismic sporit

„Verificările în acest sens se efectuează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente", anunţă ministerul.

Totodată, cinci cetățeni români răniți sunt internați în spitale din Italia. Medicii curanți au comunicat Ambasadei României la Roma că starea acestora este momentan stabilă, viața nefiindu-le pusă în pericol.

Potrivit datelor oficiale ale autorităţilor italiene, numărul celor decedaţi în urma calamităţii a ajuns deja la 267, iar aproximativ 400 de persoane au fost rănite.

Un seism cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter a zguduit centrul Italiei în noaptea spre miercuri, în jurul orei locale 03:30. Cele mai grav afectate sunt localitățile Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, aflate între Roma și Perugia.

Fluxul de știri
0