Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vitalie Vrabie a demis un mare şef de la Vamă

Abonare
Un şef de Direcţie din cadrul Serviciului Vamal al Moldovei a fost demis vineri la indicaţia directorului general al Vămii.

CHIŞINĂU, 26 aug – Sputnik. Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a dispus, vineri, eliberarea din funcție a șefului Direcției urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal.

Decizia a fost luată în rezultatul evaluării activității subdiviziunii conduse de către acesta și anunțată în cadrul unei ședințe de bilanț desfășurată cu efectivul entității.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
De ce au fost daţi afară de la Vamă aproape 200 de angajaţi

Rezultatele respectivei evaluări au relevat un nivel scăzut al indicatorilor de performanță, dar și o serie de încălcări de procedură, printre care tergiversarea executării urmăririi penale în cazul mai multor infracțiuni depistate, precum și lipsa de colaborare cu organele procuraturii și  alte servicii abilitate ale Serviciului Vamal.

Pe parcursul primului semestru al acestui an, din sistemul vamal al Moldovei au fost disponibilizaţi 167 de angajaţi. Dintre aceştia, 51 au rămas fără post în urma atestării pentru necorespundere cu funcția deținută sau probleme de integritate, iar restul 116 — concediați în urma sancțiunilor disciplinare sau depunerii cererii de demisie din proprie inițiativă.

Fluxul de știri
0