Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce au fost daţi afară de la Vamă aproape 200 de angajaţi

© Sputnik / Мирослав Ротарьпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Rezultatele atestării din Sistemul Vamal vor fi cunoscute după data de 18 august, când vor fi efectuate totalizările pentru toate subdiviziunile subordonate.

CHIŞINĂU, 6 aug – Sputnik. Pe parcursul primului semestru al acestui an, din sistemul vamal al Moldovei au fost disponibilizaţi 167 de angajaţi. Dintre aceştia, 51 au rămas fără post în urma  atestării pentru necorespundere cu funcția deținută sau probleme de integritate, iar restul 116 — concediați în urma sancțiunilor disciplinare sau depunerii cererii de demisie din proprie inițiativă.

Control Vamal aeroport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisiile la vamă au început: corupţii afară

Atestarea angajaţilor din Serviciul Vamal a relevat, pe de o parte, o pregătire insuficientă pentru circa 10% din cei 505 colaboratori supuși până în prezent atestării, dar și o categorie de angajați care dispun de un nivel înalt de profesionalism, aceștia urmând a fi stimulați conform legislației în vigoare.

Rezultatele atestării per sistem vor fi cunoscute după data de 18 august, când vor fi efectuate totalizările pentru toate subdiviziunile subordonate.

Fluxul de știri
0