Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Au fost deshumate moaştele Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni

© mitropolia.mdMitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni
Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi au fost deshumat trupul vrednicului de pomenire Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, primul sfânt care va fi canonizat de către Biserica Ortodoxă din Moldova.

CHIŞINĂU, 25 aug – Sputnik. Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, dimpreună cu membrii Sinodului BOM, au săvârșit deshumarea trupului, vrednicului de pomenire, Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, din cripta bisericii voievodale „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Căpriana, informează mitropolia.md 

кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Mitropolitul îndeamnă la unitate ortodocşii din Moldova, Rusia și România

Mitropolitul a oficiat o Panihidă, împreună cu Președintele Comisiei pentru Canonizarea Sfinților din Moldova, Preasfințitul Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, soborul arhieresc din țara noastră și Preasfințitul Victor, Episcop de Arțâz, Vicar al Eparhiei de Odessa, Membru al Comisiei de Canonizare a sfinților din Ucraina.

© Mihail BortăMormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni
Mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni - Sputnik Moldova
Mormântul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni

Ierarhii, preoții și credincioșii au înălțat necontenit rugăciuni timp de trei ore, cât a durat deshumarea. Racla cu trupul Mitropolitului Gavriil a fost purtată în procesiune împreujurul ctitoriei lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, după care a fost așezată în interiorul bisericii.

Tomosul de canonizare a Mitropolitului Gavrill Bănulescu-Bodoni se va citi în data de trei septembrie, în timpul Sfintei Liturghii la Mănăstirea Căpriana.

Fluxul de știri
0